Tårta Med Kallor
Ljusa bottnar, Chokladfluff och hallongrädde även i denna...täckt med marsipan.
Mamma 60-årstårta
Vi firade mamma i helgen, hon fyllde ju 60 förra lördagen. Mitt jobb var att laga mat och att göra tårtan. Jg har inte gjort tårta på ett tag, säkert 2 år sedan jag gjorde en sist. Tröttnade efter ett antal tårtor och har inte känt inpiration förren nu och nu är jag rejält taggad...
Ljusa bottnar, hallongrädde och mjölkchokladfluff, täckt med marsipan
Marsipan
Färgade in marsipanen igår och förbereda mjölkchokladfluffen...
Ska bli en färgglad tårta som ni förstår.
Chokladpaj med kexchokladbotten
Hade ganska många kexchoklad hemma efter vårt besök i G:a Linköping som jag ville göra nåt kul med och då kom jag på en chokladpaj som jag gjort för länge sedan men då med Waferskex med vaniljsmak som botten. Detta är en chokladbomb, helt underbart god i måttlig mängd serverad tillsammans med glass eller grädde.
Jag hade Sias hallonglass till och det var väldigt gott.
Botten...
Den färdiga pajen efter en provsmakning...
Och här kommer receptet:
180 gram Wafers vaniljkex eller kexchoklad
75 gram smält smör
Blanda, tryck ut i en springform och låt stå ett tag i kylen
1.5 dl grädde
200 gram mjölkchoklad
Koka upp grädden och lägg sedan ner chokladen så att den smälter, häll i fyllningen i pajformen.
Låt stelna och avnjut sedan med glass eller grädde.
God Kvällsmacka
Valfritt bröd
Philadephia ost
Avokado
fläskfilé i tunna skivor (eller annat kött)
fetaost
rostade solroskärnor
MUMS jättegott!!
Rostade solroskärnor...
....är jättegott att äta som snacks, ha på sallader och allt möjligt och snabbt går det också.
Lägg solroskärnorna och salt i varm panna, ringla lite olja över.
Sen blir dem så här fina och jättegoda....