Vitchokladpolka

Så enkelt men så underbart gott är när man smälter vit choklad och krossar polkagrisar och blandar, klickar i formar o låter det stelna och sen mumsa i sig några stycken. Helst ska det vara dem hårda polkagrisarna för dem är lättare att krossa och blir godare också.

Man kan även krossa Turkisk peppar eller andra hårda karameller.

   Vet inte riktigt hur mycket av varje jag brukar ta men ca:

        200gr vit choklad
        140 gr polkagrisar, (en påse)


    

Dumlekakor

Älskar Dumle, så då är ju Dumlekakor den ultimata kakan för mig...Systersonen och jag bakade i alla fall det i helgen.
Tror nog däremot att det blev för lite deg jämfört med dumlen för den blev lite väl hård, men helt sjukt god. Sen är det ju inget minus att dem är så lätta att göra...


Detta behöver du:

200g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl bakpulver

Rör smör och socker till en smet. 
Blanda mjöl och bakpulver. Blanda det sedan med smeten.  
Rulla ca 20-22 bollar. Lägga dessa i
aluminiumformar.  
Tryck ner en halv eller hel dumlekola i varje boll.

Grädda 10 min i 200 grader

Lägg på en noblesse på varje kaka direkt efter du tagit ut dem ur ugnen

Njut!!





Riktigt Kladdig Kladdkaka

Gjorde en kladdkaka i fredags, har ett riktigt kladdigt recept precis som jag vill ha kladdkaka. Serverade med grädde, men går lika bra med glass. Vill man ha kakan lite mindre kladdig så har man den bara lite längre i ugnen. Jag hade den i ugnen ca. 16 min.

             

      

Här kommer receptet till denna underbart goda kladdkaka...

2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

175 grader
ca 15-20 minuter

Smält smöret, vispa äggen och sockret tills det blir poröst

Blanda med resten av ingredienserna,  blanda försiktigt annars kan kladdkakan bli torr.

Häll ner smeten i en bröad form och sen in i ugnen...


RSS 2.0