Tårta Med Kallor

Det här blev en skynda-tårta, gjorde allt dagen innan och så kavla jag ut locket och täckte och dekorara tårtan på min 30 min lunchrast, men det gick.



Ljusa bottnar, Chokladfluff och hallongrädde även i denna...täckt med marsipan.

Mamma 60-årstårta

Vi firade mamma i helgen, hon fyllde ju 60 förra lördagen. Mitt jobb var att laga mat och att göra tårtan. Jg har inte gjort tårta på ett tag, säkert 2 år sedan jag gjorde en sist. Tröttnade efter ett antal tårtor och har inte känt inpiration förren nu och nu är jag rejält taggad...

  
   Ljusa bottnar, hallongrädde och mjölkchokladfluff, täckt med marsipan

   


Marsipan

Förlåt för dålig uppdatering, har varit bortrest...Förra lördaden fyllde mamma 60 år och imorgon är det fest så då vet jag vad jag gör ikväll. Ska laga mat till buffén och baka tårta.

Färgade in marsipanen igår och förbereda mjölkchokladfluffen...

   

Ska bli en färgglad tårta som ni förstår.

Chokladpaj med kexchokladbotten

Hade ganska många kexchoklad hemma efter vårt besök i G:a Linköping som jag ville göra nåt kul med och då kom jag på en chokladpaj som jag gjort för länge sedan men då med Waferskex med vaniljsmak som botten. Detta är en chokladbomb, helt underbart god i måttlig mängd serverad tillsammans med glass eller grädde.
Jag hade Sias hallonglass till och det var väldigt gott.

   
 Botten...
   
  
   Den färdiga pajen efter en provsmakning...


   Och här kommer receptet:

   180 gram Wafers vaniljkex eller kexchoklad
   75 gram smält smör

   Blanda, tryck ut i en springform och låt stå ett tag i kylen

   1.5 dl grädde
   200 gram mjölkchoklad 

  Koka upp grädden och lägg sedan ner chokladen så att den smälter, häll i fyllningen i pajformen.
  Låt stelna och avnjut sedan med glass eller grädde.
   


God Kvällsmacka

          
Valfritt bröd
Philadephia ost
Avokado
fläskfilé i tunna skivor (eller annat kött)
fetaost
rostade solroskärnor

MUMS jättegott!!



Rostade solroskärnor...


....är jättegott att äta som snacks, ha på sallader och allt möjligt och snabbt går det också.

   

Lägg solroskärnorna och salt i varm panna, ringla lite olja över. 

   

 Sen blir dem så här fina och jättegoda....


RSS 2.0